Zuidlaren | Woning Renovatie & Interieur

Licht en Ruimte

De ruime en vrijstaande woning uit 1978 ligt aan de rand van een dorp en grenst aan een groot natuurgebied. Met circa 220 m2, zeven kamers en zeer ruime tuin biedt het een mooi uitgangspunt voor verbouwing naar een luxe en moderne eigentijdse woning.

De bestaande woning bestond uit vele kleine kamers, zowel op de begane grond als op de verdieping. Uitgangspunt voor de renovatie is meer licht en ruimtelijkheid in de woning brengen. Op technisch vlak vindt ook modernisering plaats door verduurzaming, een nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuw leidingwerk en afwerking.

Alle verdiepingen zijn getransformeerd en ontworpen om zoveel mogelijk daglicht en optimaal ruimtegebruik te bereiken. Door het verwijderen van muren op de begane grond, ontstaat er een zichtlijn door de gehele woning met mooi zicht op de tuin. Hiermee wordt de ruime groene tuin onderdeel van de woning.

Flexibiliteit

Naast de eethoek aan de tuinzijde is een flexibele ruimte gerealiseerd. Deze wordt door glazen schuifdeuren verbonden met de woonkamer en is als speelkamer ingericht. In de toekomst kan deze ook dienst doen als kantoor of logeerkamer.

De voormalige krappe zolderberging is veranderd naar een ruime slaapkamer met weids uitzicht op de polder door plaatsing van een nieuwe trap en dakkapel.


Oude Situatie