Katwijk | Woning Renovatie

Optimaal Ruimtegebruik

De voormalige sigarenwinkel in de historische kern van Katwijk dateert uit 1829 en was toe aan modernisering.

De oude woning bestond uit veel kleine kamers, zowel op de begane grond als op de verdieping. Uitgangspunt voor de renovatie is meer licht en ruimtelijkheid in de woning brengen. Op technisch vlak vindt ook modernisering plaats door verduurzaming met goede isolatie, een nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuw leidingwerk en afwerking.

De begane grond is in zijn geheel getransformeerd en ontworpen om zoveel mogelijk daglicht en optimaal ruimtegebruik te bereiken. Door een verdraaiing van de trap wordt de routing logisch in samenhang met het ruimtegebruik.

Licht & Flexibiliteit

Met een constructieve wijziging wordt meer licht en ruimtelijkheid gecreëerd op de begane grond. Doordat geen kolom of wand meer nodig is middenin de kamer, ontstaat één grote ruimte op de begane grond. Extra ramen en een daklicht zorgen hier voor meer licht.

Schuifdeuren op de verdieping zorgen voor flexibel ruimtegebruik en een ruimtelijk gevoel. Op de verdieping wordt een glazen schuifdeur toegepast om het dakterras bij de woning te betrekken. Hiermee wordt tegelijkertijd meer licht gecreëerd, dat via het trapgat ook de begane grond bereikt. De overloop naast het dakterras krijgt zo meer verblijfskwaliteit en ruimtelijkheid, die door schuifdeuren bij de kamer en dakterras kan worden betrokken.

Slimme bergruimte

Op strategische plekken wordt extra slimme bergruimte gecreëerd, zoals bij de trap, meterkast, overloop en op zolder.